Jagat hund och massa annat...

Japp, bella har smitit ut typ 4593048 gånger gånger. En gåg trodde jag helt seriöst att hon skulle bli påkörd men som tur e blev hon ju inte det!! ;)

Vi har kollat 2och en halv film och nu ska vi kolla på Titanic.. BRB!

Hörs sen, puss moah! :*


Morning.. ;)

Ni va jättebra på att kommentera och besöka igår!! Jättekul och man får massa inspiration!! <3

Sitter och kollar på när dom andra spelar nått spel, har ätit frukost för ett tag sen..!!.. Igår kolla vi på LOL förresten, den va jättebra!! Tycker inte Miley Curys eller hur det stavas skulle klippa av sitt fina hår!! Men aja, hennes val, hahahhaha!! xd

Ska läsa lite bloggar och idag kommer några braaaa inlägg idag med!! ;)

Puss moah! :*


Bilderna gör dom inte rättvisa...

Ska försöka ta fler imon/senare!!

Btw, pärlorna på örhängerna är äkta, haha nejdå.. Det va faktiskt inte det jag skulle säga utan att dom är lite mer rosa-vita än grå-svart-vita! ;)

Och armbandet är såå mycket finare.. Och halsbandet har typ massa olika färger!!
Men bilderna gör dom somsagt inte rättvisa.. LÅNGT IFRÅN! :// :@@


Påväg..

Ska hem till mammas kompis eller vad man ska säga.. Köpte några saker förut men inget större. Ett par örhängen med äkta pärlor, ett armband som glittrar som bara den, den är typ lite guld-brun-orange men väldigt fint och ett litet hjärta på.. Hade tänkt att köpa ett annat men det va sålt. :/ och ett halsband med ett jättecoolt hänge!! Bilder kommer, ska bara ladda mobilen när vi kommer "hem" sen bilder!! :) hörs sen, måste ha batteri på mobilen, puss Moah!! ;**

Svenska Mästerskapen utomhus 2012

Tänkte berätta om utomhus SM detta året.
Vecka 25 var jag på ridläger/träningsläger/camp där jag tränade för några RIKTIGT bra tränare. Tibbie varken stannade eller rev något på HELA den veckan. Det funkade SJUKT bra för henne med sådana intensiv-veckor. Diddi däremot blev halt pga. av en sak(enskilt inlägg senare/imon) men va DUNDER under dom dagarna jag tränade!
Fick FINA ord från Gretzer om Tibbie, även från hon(Anna Wemlerth) som har lägret. Och från dom andra tränarna. ÄVEN FINA/BRA ord om MIG & min ridning.

På söndagen efter att jag kommit hem ifrån lägret var jag hemma och "chillade" jag lite. Måndag morgon var jag och red en ponny(riktigt fin ponny som faktiskt är hälften min ;)-), vi hade hoppat klart. Hade regnat som f*n och regnade medans jag red.. Efter vi hade hoppat klart som sagt, jag ska svänga(i galopp), vi hade precis hoppat en oxer snett-igenom. Går vi omkull. Vi går OMKULL. Varken mitt ELLER hästens fel. ENBART underlaget. Det bara släppte! Min högra fot kom (såklaaart) underst.. Första jag tänkte när hästen ställde sig upp "neej, säg inte att det gått ur led. Då måste jag ju dra tillbaka det igen!!" Det FÖRSTA jag tänkte.
Jag började ställa mig upp, går bort till utgången, eller aa, så långt jag orkar.
Mamma och jag slänger oss i bilen och åker till sjukhuset. Ni kan inte ANA hur ont det gjorde. Resan dit, ca 10-15 min. Sen när vi va på sjukhuset fick jag en värktablett. Jag sa att det "bara var en stukning" men det gjorde ju så j*****vla ont så jag trodde knappt på vad jag själv sa. Men sen kommer den som kollade på foten och sa att den defenitivt va bruten...

Vi blev skickade till östra med lite smärtstillande från tidigare sjukhus. Kom fram till östra och kom in på direkten om jag inte minns helt fel.
Där åkte jag mellan rum till rum, med tjugo-tusentals röntgenś...

Sen medans vi väntade i typ 40 år, jag sov lite om jag inte minns fel och vi hade världens bästa sjuksköterska OCH doktor(ivartfall killen)

Sen skulle jag opereras. Jag skulle duscha två olika gånger.. Inte alls kul.. Btw, glömt och berätta att jag fick dropp hela tiden också. Sen in på operations saken. Jag somnade på direkten typ!
Sen när jag vaknade sa jag "ÄR DET KLART NU?!?" och det va mitt under operationen.. :oo, haha nejdå, skämt åtsido, men sa faktiskt det men då låg jag i en sjuksäng med gips på benet..

Sen sov vi över på sjukhuset en natt, sen hem och så var sommarlovet. Inte göra någonting.. Tibbie blev ju knappt riden så hon tappade ju lite!!

På torsdagen så var jag och tog av gipset. Benet kunde man inte ens stå på. Det var INGA muskler, typ läskigt!
Sen fredagen åkte vi till Västervik. Inga bra resultat men HELT okej för att rida en HEL bana, MSV bana med 1 ben/fot!!

Veckan efter åkte vi till strömstad. Där satte jag en nolla, äntligen!! Anmälde till SM och sen var det bara att tagga!!

Vi kom till SM på onsdagen om jag inte minns fel.. På torsdagen var det Warm Up.. Vi nollade, kändes riktigt bra, lite pirrigt men ända skönt typ..
Fredagen var det stilhoppning.. Gick ut som först tror jag.. Ivartfall bland dom första. Tibbie tvekade lite i kombinationerna men fick 64,5 son stilpoäng och SÅ BRA LOVORD SOM JAG INTE ENS KAN DRÖMMA OM.. LEDDE KLASSEN till sent inpå klassen då jag blev nerputtad av Maja Feuk! Sen bara fixa tibbe till nästa dag, trimma lite och så. Nästa dag fick vi 2/3 nedslag. Jag hade såååå j*kla ont i min fot. Men fick ändå bra poäng för att få avdrag!! Sen fick jag veta att jag var med i A-final trots att det inte gick bäst i kval 2.
I A-final rev vi 2/3 st, både jag och tibbie var trötta.. MEN vi kämpade igenom banan, det var mitt första SM, det var Tibbies första SM.. Tycker helt ärligt inte att jag kan klaga iochmed benbrott och allt sådant!!

Är så glad över att jag har fått göra denna resan med tibbie.. Min ängel! <3


Svenska Mästerskapen inomhus 2012

Tänkte skriva lite om hur jag ska lägga upp veckorna innan SM, dock inte varje dag men lite smått..

Nu kommer jag rida MYCKET kondition och styrka, få upp flåset vid varje ridpass och gärna rida kondition lite efter jag ridit "det seriösa ridpasset" eller vad man ska säga.. Som tex. dressyr eller hoppning.

Ska träna ungefär 1-2 dagar/vecka och inte så många tävlingar..

Ska lägga upp träningen på BÄSTA sätt, hästarna ska bantas, rakas(nu i veckan) och dom ska vara #1 HELA tiden(fast det är ju dom ända alltid.. ;)-)

Inte för mycket hoppning för dom, ska rida så mycket ut som det går nu när det börjar bli kallare och så. Men kommer rida i paddock och dom får gå på liite gräs.

Även jag ska börja "träna" lite. Ut och springa, gå på massage och några andra saker och nästintill alltid stretcha. Ska även försöka göra lite sit-ups(eller vad fasiken det heter, haha) och sådant.. Ska va i bästa kroppen till v. 44!!

Nu blir det hårdträning. Dom SKA, OCH JAG SKA vara i topptrim till INOMHUS SM 2012-ÄNGLAHOPPET!
Kram Moah :*


Mässa.. ~.~

Sitter och gör ingenting, är med mamma på mässa idag och imorgon också.. Inte min favorit, men hellre det än att sova ensam hemma, haha! ;) igår och i förrgår reds hästarna. Diddi red jag lungt i torsdags, Tibbie kondition och jäklaar vad hon sprang, tyckte det var skiiiitkul!! Igår va Tibbie såååå fin, riktigt kul att rida henne!! Dock lite stel i vänster"rumpa" eller vad man ska säga.. ;) Diddi va inte rolig igår, stel och jobbig. Men det släppte lite på slutet! Bättre uppdatering sen och det kommer komma BRA inlägg!! :D

Utkast: Sep. 29, 2012

Sitter och gör ingenting, är med mamma på mässa idag och imorgon också.. Inte min favorit, men hellre det än att sova ensam hemma, haha! ;) igår och i förrgår reds hästarna. Diddi red jag lungt i torsdags, Tibbie kondition och jäklaar vad hon sprang, tyckte det var skiiiitkul!! Igår va Tibbie såååå fin, riktigt kul att rida henne!! Dock lite stel i vänster"rumpa" eller vad man ska säga.. ;) Diddi va inte rolig igår, stel och jobbig. Men det släppte lite på slutet! Bättre uppdatering sen och det kommer komma BRA inlägg!! :D

Nu ska jag börja blogga..

Haft en liten paus, skaffat enmassa inspiration, nu ska bloggen IGÅÅÅÅNG!!! :D

Btw, så jääää*la taggad till inomhus SM & Änglahoppet!!!


Bättre idag!!!

Är hemma idag med men kämmer mig berydligt MYCKET bättre idag!! Imon ska jag till skolan ivartfall!! Ska sen försöka kolla lite tävlingar och kanske anmäla.. Har druckit varm oboy för en stund sen och blev asmätt och nu sitterjag i soffan och kollar på tv. Idag ska jag försöka rida hästarna.. Dom behöver det och jag orkar nog. Ska duscha och tvätta håret sen också och göra lite läxor.. Men aja, hörs sen.. Puss moah :+*

.

Döda mig.
 
 
Behövs inte.. Avled precis..........

Troya Horse Arena:

Parkering: Tycker att deras parkering är vädligt bra! Stor och bra!! Vi fick stå lite ''för oss själva'' och det var väldigt bra!
 
Framridning/Framhoppningen: I stort sett sög den, man ville inte hoppa mer än ett språng på varje för sen va hästen(Diddi ivartfall) dö-trött typ.. Men jag tog ett språng på varje och sen skrittade jag vid manegen! Men annars så brukar det vara väldigt bra, men det hade ju regnat så mycket!! 
 
Cafeteria&Mat: Tycker att det var sådär. Jag vill ju alltid ha hamburgare på tävling men det fanns tyvärr inte.. ''/
 
Läktare: Tycker att deras läktare är en bland dom bästa. Då det är läktare med sittplatser som stooora trappsteg att sitta på efter ungefär hela långsidan, sen finns det i cafeterian, lite högre upp på kortsidan där man kan kolla ner i manegen.
 
Startlistor & Resultat: Mycket bra startlistor då dom kom ut på måndagen typ.. Sen resultat-listorna var också bra och dom var snabba att sätta upp dom på anslagstavlan!
 
Funktionärer: Tycker att deras funktionärer är väldigt glada och trevliga!! + för det då det ger en mycket bättre stäming under hela dagen!!
 
Anläggning: Troya är ett vääääldigt fint ställe.. Har alltid tyckt att det alltid är så fint där men aldrig blivit placerad eller så där, föutom i helgen och 1 gång innan med Diddi.. Men nu är det ett bland mina favoritställen!! 
 
Banor & Hinder: Banorna är väldigt bra!!, inte för kluriga men ändå så att man märker att det är ''den höjden-banor''.. Hindrena dom har är också bland dom finaste!! + för det!!

Priser: Tycker priserna var sådär.. Jag som vann LB+5 fick ett par HV Polo strumpor och en grimma, medans tvåan fick ett par stigbyglar. I LA:n var det mycket bättre priser men ändå tycker jag att man kunde fått ett ''helt''-täcke. Fick ett Z-täcket ländtäcke och biljetter till hästmässan i Borås.. Så ändå heelt okej priser!
 
Övrigt: Tycker om Troya vääldigt mycket, brukar ofta ha fotograf där men det hade dom tyvärr inte.. Men underlaget i manegen är väldigt bra, hindrena suuperfina och allt är fint där!! 
 
Betyg: 8½ av 10 poäng!
 
 

Halstabletter <3

Har vart och handlat och aa.. Förut gjorde jag pannkakor, åt knappt en sen va jag mätt.. O.o förut när jag släppte ut hästarna smet Comet, sprang runt på gården och dampa som bara den.. Skulle haft det på film, ni hade dött, hahahaha!! Det värsta är att han är så jäkla snygg när han håller på så!! x'') sen ska jag göra läxor och aa.. Ikväll MÅSTE jag se X-factor, verkar aaaasbraaa ju!! ;) men nu ska jag skriva utvärdering om troya.. Hörs sen! ;*

Dagen&gårdagen..

Godmorgon!! Ska snart gå upp och släppa ut hästarna. Har blivit förkyld igen och nu lider min hals något otrooooligt!! Idag ska jag göra maaassa läxor, hästarna ska skrittas lite och aa.. Ska försöka få tagpå en hovslagare som kan sko Comet nu.. Måste ju på några meetings innan SM och försöka kvala honom! Igår förresten gick det JÄTTEBRA!! Och förresten, det va några som undrade varför jag hoppade LB+5 och det är för att jag tycker det är onödigt att hoppa Diddi själv när Tibbie också kan hoppa den höjden. Det är inte löjligt lågt(eller okej-det är det) men vi startar det eftersom jag vill nästintill alltid ha en förklass(inte på meetings däremot) så det är därför vi har "gått ner" i klasserna lite, sen kommer vi starta msv så snart som möjligt igen.. Bara att vi måste hitta nån som är nära.. ;) Tibbie LB+5: det var en A:0, jag tog en snääv svängtill 2:an men vi klarade den! Sen en ganska snäv sväng till 3:an och sen en galoppsträcka där jag galopperade på henne. Sen en snäv sväng till 5a & 5b, sen galoppera på till 6:an och galoppera på till 7:an & 8:an. Sen avslutade banan med en snäv sväng till en trippelbarr och i mål..(nu fick ni as mycket information, hahahha), den klassen vann jag.. MED 10 SEKUNDER!! Bästa Tibbie! <3 Diddi LB+5: samma klass här, alltså en A:0. Tänkte inte svänga någorlunda då jag tycker att det kunde vara smartare att "utnyttja" hennes galopp.. Sen flöt allt JÄTTEBRA men fick ett RIKTIGT OTURSpet på 8:an(?!!?!?) men såååå fin runda.. Trodde verkligen inte att det gick så snabbt men hade kommit 2:a om vi inte rivit.. Dessutom ser det inte snabbt ut men det går fort, haha! ;) Bästa Diddi!! <3 LA Tibbie: b+c-ponnyerna var ihopslagna och jag var den enda b-ponnyn. Alltså startade jag först. Tibbie var taggad till 100000 och jag likaså!! Grunden var jättefin och allt flöt på bra! Sen i omhoppningen satsa jag inte såå mycket men red fram henne på vissa ställen och svängde lite snävt på vissa ställen.. Vi vann denna klassen också!! Bästa Tibbie! <3 LA Diddi: Jag tyckte att vissa hinder var höga.. 1&2 hoppade vi fint på. Sen till 3 så tyckte jag att den va aaashöög.. Så jag släppte henne typ och hon stannade-MITT fel!! Sen flöt allt på såååå jäääkla fint, man kände riktigt hur hon va över och aa.. Sen red jag henne RIKTIGT bra resten av banan.. Slutade aldrig rida, såååå nöjd över denna rundan!! Bästa Diddi! <3 Tycker att det var en riiiktiiigt bra inomhus-"debut", så taggad till inomhus säsongen!! Kommer också en utvärdering om Troya sen.. Hörs sen, puss :**

Tävling

Sitter i bilen påväg till troya, hoppar lb+&la med tibbie och diddi! Puss, btw sämst uppdatering men kommer bli det typ en vecka till sen ska jag börja bligga riktigt!! :)


Om Tibbie!!!

Tibbies "framtid" vet ingen hur den ska se ut.. VI FÅR SE HUR DET BLIR. HON ÄR MIN ÖGONSTEN, MITT ALLT!!

ALLT KAN HÄNDA.. BARA FRAMTIDEN FÅR AVGÖRA!


Film.. :)

Hejsan.. Sitter och kollar på en film. Allt i stallet förutom höet är klart. Ska bara rida den också men det är ju det roligaste!! ;) sen ska jag fixa alla hinkar och höpåsar och transporten. Det blir nog bra så fixar jag alltid hinkar till morgonen och kvällen så slipper jag oroa mig över sånt.. Och höpåsar! :) men nu ska jag fortsätta kolla på filmen, en halvbra Irene Huss film.. Men Wallander & Beck är mycket bättre.. Men detta får duga.. Den ikväll blir det hemmabakt pizza tror jag-GOTT! ;D hörs sen, puss Moah :**

"älska-håret-dagarna" <3

Har precis ätit frukost och hästarna är ute och vart det en stund. Ska sätta på mig andra kläder(har kjol och hade flip-flopś på mig förut... o_o Sen ska jag tvätta mig, smörja kn mig och borsta tänderna(mycket info här ja, bäst att anteckna allt ;) ) sen ut och mocka, fixa hö, vatten, mat och allt sånt. Sen så rider jag och sen får jag se vad som händer. Kanske vi åker upp till Nordby en sväng.. Somsagt. Får se! ;) Men nu måste jag fixa mic, hörs sen.. Puss :** btw, jag ääääälskaaar mitt hår idag och igår med, det gör allt jag ber om(HAHAHA), älskar när det är dom hära "älska-håret-dagarna"..!!!!!.. ;) :** puss :*

Stuuuudiiedaaaag <3

Hej, eller godmorgon kanske.. ? ;) Idag har vi ju studiedag, ska gå upp och rida snart, mocka och allt sånt så är det klart och så rider jag när det är kanon-väder!! Idag kommer det komma ett lång inlägg.. Tacka min underbara dröm för det. Det fick mig verkligen att "ta ett steg framåt".. Den va sååå jäkla underbar. Om den ändå kunde vara sann! <3 Idag ska dom tjockisarna(haha) gå en längre tur, eller så rider jag bort till en jättebra backe. Får se! Ska mocka och allt sånt också!! Hade även tänkt att plocka lite äpplen som ligger på marken.. Om inte Comet åt upp alla igårkväll.. ;) Igår red jag ju tibbie och diddi. Tibbie var jättefin, lite stark men red henne på vanligt 3-delat tränsbett så det va okej eller inget att bli sur över. Red mycket flytta, sluta, öppna och skolorna. Hon gjorde jättefina galoppombuten på slutet och kortade galoppen bra, så jag är nöjd! <3 Diddi var också jättefin!! Mjuk och bra. Tränade på att korta upp galoppen lite, och att inte ta upp huvudet i avsaktningar och ska fortsätta träna på det idag! Sen travade jag av henne i en bra och låg form och hon va jättefin med en stadig form hela passet.. Förutom när hon såg några rådjur längre fram på vägen! ;) Ska även städa i stallet idag, plocka undan, lägga ut några sadlar på nätet och lite så.. Fixa lite till lördag och så. Men nu ska jag tänka på min underbara dröm.. Om jag ändå kunde säga det! <3 Puss moah :**

Tibbie <3

Förlåt för dålig uppdatering idag men vill ni ha bra uppdatering följ mig på instagram där jag heter Smeckerlov ! :)

Skolan idag va chill!! Skrittr av Tibbie just nu, sen 1-2 kvar. Sen mocka, lite läxa och aa.. Imon har jag stuuuuudiiieedaaaag!! <333333

Men tibbie va jättefin, red på 3-delat vanligt bett så lite stark men annars bäst.. Hörs sen.. Puss moah :**


Hem..

Sen hem, ska försöka göra läxorna lite snabbt, men får se om jag gör det idag, eller om jag lägger mig tidigt och går upp tidigare imorgon! :)

Hörs sen.. Puss ;**


Sämsta ridpasset på Diddi

Som ni ser, det gick inte bra, men sånt e livet..
Blev rädd för en skylt och försökte få förbi henne i mer än en kvart.. Men hon va fin i 3-delat bett ivartfall..

Nu är jag på kalas typ, sen hem och mocka lite snabbt..

Hörs sen, puss!! :**

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3331195/images/2012/pic_5058aaaeddf2b3406e0004e6.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3331195/images/2012/pic_5058aaaeddf2b3406e0004e6.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3331195/images/2012/pic_5058aaaeddf2b3406e0004e6.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3331195/images/2012/pic_5058aaaeddf2b3406e0004e6.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3331195/images/2012/pic_5058aaaeddf2b3406e0004e6.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3331195/images/2012/pic_5058aaaeddf2b3406e0004e6.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3331195/images/2012/pic_5058aaaeddf2b3406e0004e6.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3331195/images/2012/pic_5058aaaeddf2b3406e0004e6.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3331195/images/2012/pic_5058aaaeddf2b3406e0004e6.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3331195/images/2012/pic_5058aaaeddf2b3406e0004e6.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3331195/images/2012/pic_5058aaaeddf2b3406e0004e6.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3331195/images/2012/pic_5058aaaeddf2b3406e0004e6.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3331195/images/2012/pic_5058aaaeddf2b3406e0004e6.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3331195/images/2012/pic_5058aaaeddf2b3406e0004e6.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3331195/images/2012/pic_5058aaaeddf2b3406e0004e6.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3331195/images/2012/pic_5058aaaeddf2b3406e0004e6.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3331195/images/2012/pic_5058ab4eddf2b340cc000526.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3331195/images/2012/pic_5058ab4eddf2b340cc000526.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3331195/images/2012/pic_5058ab4eddf2b340cc000526.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3331195/images/2012/pic_5058ab4eddf2b340cc000526.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3331195/images/2012/pic_5058ab4eddf2b340cc000526.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3331195/images/2012/pic_5058ab4eddf2b340cc000526.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3331195/images/2012/pic_5058ab4eddf2b340cc000526.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3331195/images/2012/pic_5058ab4eddf2b340cc000526.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3331195/images/2012/pic_5058ab4eddf2b340cc000526.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3331195/images/2012/pic_5058ab4eddf2b340cc000526.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3331195/images/2012/pic_5058ab4eddf2b340cc000526.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3331195/images/2012/pic_5058ab4eddf2b340cc000526.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3331195/images/2012/pic_5058ab4eddf2b340cc000526.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3331195/images/2012/pic_5058ab4eddf2b340cc000526.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3331195/images/2012/pic_5058ab4eddf2b340cc000526.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3331195/images/2012/pic_5058ab4eddf2b340cc000526.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3331195/images/2012/pic_5058ab5f9606ee4900807d4c.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3331195/images/2012/pic_5058ab5f9606ee4900807d4c.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3331195/images/2012/pic_5058ab5f9606ee4900807d4c.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3331195/images/2012/pic_5058ab5f9606ee4900807d4c.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3331195/images/2012/pic_5058ab5f9606ee4900807d4c.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3331195/images/2012/pic_5058ab5f9606ee4900807d4c.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3331195/images/2012/pic_5058ab5f9606ee4900807d4c.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3331195/images/2012/pic_5058ab5f9606ee4900807d4c.jpg" class="image">


There´s a lot of pretty girls in this city...

Heej!
Sitter hos mammas kompis igen. Sen ska vi på tårt''kalas'' och sen hem och rida och fixa! :)
Mamma kanske är snäll och mockar och fixar medans jag rider!
 
Skolan idag va chill, fick ont i magen lite senare på dagen. Sen gick jag och satte mig på muren eller va man ska säga, och snacka och åt lite godis... o.o
 
Hästarna ska bara ridas bra denna veckan. Träna en dag tror jag! Lägga upp veckorna innan inomhus-SM som e om ungefär 5 veckor.
Då ska hästarna va i riktigt bra kondition och allt sådant! Kommer ta det lungt med tävlandet men måste försöka kvala Comet också!
Och om(som inte kommer hända att jag inte gör..) kommer han få gå omkring-klasserna. Men tror han kommer kvala så snart som möjligt!!
 
I helgen blir det ju inte heller Ljungby, men drar till Kungälv/Troya istället, med Comet(eller Tibbie, tror Comet) och Diddi, LB+5 & LA! :)
 
 
Bjuder på fetaste låten, just nu.. Bara för att ni är bäst(efter mig, Comet, Tibbie, Diddi & Harry(och One Direction.. Och ja jag vet att det är en halv cirkel i en halv-cikel, kom inte på vad det hette...xd)

Långa skoldagar, och korta helger...

Godmorgon! Ska gå upp och fixa mig nu. Idag ska Diddi & Tibbie ridas. Hovslagaren kommer kanske när jag är i skolan. Ska prata med mamma sen! Vi åker inte till ljungby i helgen. Comet har ju inte gått nått så aa.. Men det är inte bara därför.. På lördag åker vi till en reg(&lokal) tävling i kungälv istället! En LB+5 och LA. Tror Comet och Diddi ska med! :) Men innan helgen blir det ju skolan! Skönt att va tillbaka men ändå ganska tråkigt samtidigt! ;) Men nu måte jag gå upp och fixa mig, lite piggare nu! Hörs sen i skolan, och efter. Går sent idag! Puss Moah :*

Utkast: Sep. 18, 2012

Godmorgon! Ska gå upp och fixa mig nu. Idag ska Diddi & Tibbie ridas. Hovslagaren kommer kanske när jag är i skolan. Ska prata med mamma sen! Vi åker inte till ljungby i helgen. Comet har ju inte gått nått så aa.. Men det är inte bara därför.. På lördag åker vi till en reg(&lokal) tävling i kungälv istället! En LB+5 och LA. Tror Comet och Diddi ska med! :) Men innan helgen blir det ju skolan! Skönt att va tillbaka men ändå ganska tråkigt samtidigt! ;) Men nu måte jag gå upp och fixa mig, lite piggare nu! Hörs sen i skolan, och efter. Går sent idag! Puss Moah :*

Utvärdering Mölndals Ridklubb:

Parkering: Vi fick en väldigt bra parkering som inte alls va geggig. Dock va den ''stora'' parkeringen jätte-geggig!
 
Framridning/Framhoppningen: Det va en ganska bra framridning. En mindre paddock som dock va en hage typ.. Framhoppningen var stor och bra underlag men det va typ kaos med folket eller va man ska säga..
Det va en hög kant intill manegen också som gav ett ganska stort minus!
 
Cafeteria&Mat: Det va mycket god mat och godis! En bra cafeteria!
 
Läktare: Fanns ingen läktare utan det stog folk runt staketen, men det va bra tycker jag!
 
Startlistor & Resultat: Startlistorna kom ut ganska sent men det va bra! Dock hade dom inte Equipe så inga online-resultat.
 
Funktionärer: Dom va bra, men ganska röriga vid framhoppningen!
 
Anläggning: Det va en fin anläggning och stor! En bra liten tur i ''skogen'' också som va ett stort plus!
 
Banor & Hindor: Det va en jättebra bana, dock lite dåligt underlag på vissa ställen. Tibbie snubblade och halkade några gånger men annars var det bra! Hindrena var jättefina!
Banorna var bra, dock konstiga och annorlunda. Inte helt vanliga LB & LA banor!

Priser: Priserna va vädligt bra. Dock va täcket som jag vann var i storlek 105 och väldigt litet! Men annars var det väldigt bra priser. Fick två presentkort också, bra priser! :)
 
Övrigt: Det va en bra tävling, bra priser och bra anornad tävling!
 
Kram Moah! :*

Tävling & allt sådant..

Den jäkla datan radera allt!!
Ivartfall, jag ska försöka göra ett inlägg om hela helgen..
 
Fredags kom det kompisar från stockholm. Fixade hästarna, red tvättade dom och så..
Lördags tävling i mölndal.
 
LB Tibbie:
Det va jäääääkligt lågt så det va bara att gasa. Jag var efteranmäld men vann den klassen.
På framhoppningen va det kaos!
 
LB Diddi:
Rundan va jättebra!
Backade av henne på första hindret, sen resten av banan flöt som bara den! Jättenöjd!
Ledde till dom 3-4 sista, då puttade mina underbara vänner Wilma & Linnea ner mig! Men kom ändå 3:a!
 
LA Tibbie:
Hon har haft lite svullet höger öga och det va en snabb sväng till ett mörkt räcke så hon rev det. Men jättenöjd då det va en väldigt bra och jämn runda!
 
LA Diddi:
Både jag och Diddi var trötta! Kom bra på 2, 3, låg perfekt på 4an, slappnade av och hon stannade.
Sen skärpte jag mig ordentligt! Gick jättebra, sen glömde jag av banan och Diddi sakta av så la en volt då det va ett räcke snabbt ur sväng(inte samma som Tibbie), och då blev det som en olydnan, så jag blev utesluten! Men jättenöjd med rundan ändå, on stannade ju inte två gåner utan det blev ett stopp och en volt!
 
Sen igår var jag och red Natalies överfina ponny som va jäätterolig att rida! ♥
Sen hem och fixa, och kollade på nya Beck, Den va sådär bra..
 
Nu ska jag skriva en sammanfattnig eller vad det heter om Mölndal! :)
 
 
 
 

Tävling

Sitter i bilen påväg till Mölndal nu.. Taggad til tusen och ännu mer ska ni veta!! Idag SKA det gå bra!! <3 puss Moah, mer och bättre inlägg sen!

Bestämde mig för att inte gå till skolan..

Nää.. Kände att det är bättre om jag stannar hemma och försöker bli frisk och så.. Sen ska båda ridas, mockas, putsa och allt sånt. Idag kommer några från Stockholm hit och stannar till söndag! Kul! :D kanske tar och skrittar dom ikväll.. Får se! :) vi skulle nånstans sen också tror jag mamma sa. Och så ska vi handla några saker på höstaffären där då. Ska köpa pälsglans, torrscampoo, stort fluffigt ludd till hackamoret, och så kanske nått mer. Får se! ;) joo, juste, hovolja kanske! :p sen ska jagockså kolla vad jag ska ha för schabrak och så. Tibbie ska ivartfall ha det svarta i DM-klassen! :D är riktigt taggad! Ska bli skitkul att få starta Diddi igen dessutom.. Dock så måste jag få in rytmen och inte sitta och ta tilbaka henne som jag gör på tibbie, utan bara fortsätta galoppera fram till hindret! :) hörs sen, ska gå ner och fixa och tvätta mig.. Och btw, vilket oväder det va inatt.. Tur att hästarna kom in.. För nu ska dom börja få stå inne på natten. Dock måste vi klippa dom. Men detska se till att fixas innan Ljungby! :) hörs sen, puss Moah! :*

Startlistor..

Starterna i helgen är bra! :)
Jag orkar inte skriva dom nu, kanske sen! ;) 
 
Kram Moah :*

Happy Birthday! ♥

Happy Birthday Niall Horan! ♥
We all love you! ♥
 

(har inte gjort nån av bilderna)

Handlat..

Har vart och handlat.
Köpte lite nyttigheter som nötter, äpplen & vindruvor. Ska vara lite nyttig idag alltså!.. Får se hur det går ;)
 
Ska skriva mina bästa träningstips och nått åsiktsinlägg..
Btw.. Läste det bästa jag läst på länge i Tidningen Ridsport, ska lägga upp bild på det sen. Kan säga att det kan skapa stor debatt på nätet, MEN det är så j*kla bra skrivet! 
Goo Ridsport! ;)
 
Aja, ska skriva några andra inlägg.. Kommentera gärna vad ni vill läsa om.. Är på skrivhumör idag..
 
Åhh gud, blev så jääääkla glad nu, om han ändå kunde vara den ''riktiga''.. Eller vem vet han kanske e det?!?! ;ooo
Hoppas det!! ♥
 
Puss Moah, kan säga att det ni tror det e, är det inte :p
 

Breakfast! :)

Hej! :)
Har ätit frukost, fixat mig och aa.. Ska snart gå och smörja benen lite, haha.. Mormor har nån jättebra salva typ så aa..
 
Är ju inte i skolan idag heller. Men nu är jag bättre, så jag ska förhoppningsvis till skolan imon, eller aa.. Jag ska!!
Vi är ju också hos mormor i Göteborg. Sen när vi kommer hem ska jag rida båda två. Kanske ställer fram nått hinder, får se. Men ska tvätta och packa lite. Ponnysarna ska vara snyggast på lördag.. Fast det är ju dom ändå! ;)
 
 

Några tips till dig med skimlar..

  • Skaffa dig Magic Brush om du nu inte har det. Om man cirklar den på en kiss-/bajs-/gräs-fläck eller liknande. Nästintill försvinner den! Ska införskaffa mig torrschampoo och testa det + magic brushen.
  • Glöm inte att schamponera in extra mycket i man''roten''. Det fulaste som finns är smutsig man''rot''!
  • Ha skimmel-schampoo. Det är det bästa som finns till skimlar! Ha gärna lite extra i svansen och låt det verka en stund så att svansen inte är gul. Men ha inte i det förlänge, då får svansen en liten blå-lila ton.
  • Det finns väldigt många skimlar på tävlingar. Vill du att din ponny ska va lite extra fin. Då tycker jag att det viktigaste är att ponnyn glänser och ha gärna någon utstickande outfit! Men ha absolut inte vitt på en skimmel.. Det är förbjudet, haha!
  • Skimlar ska ha vittt huvud, ta gärna en svamp och tvätta bort fläckarna dom har på huvudet!
  • Skimlar ska inte ha skav, ha så mycket ludd som möjligt om din häst e känslig för att få skav!

Det va några av mina tips! Testa dom och har ni något tips, komentera och säg det till mig då så testar jag det! :D
 

tired..

Är jättetrött nu, ska snart gå och lägga mig & kanske prata med Frida innan jag lägger mig.. Får se! Blinkar
Hörs imon, puss Moah :**
 





 
 

Något som jag vill ha:

Åhh vilken fin väska! ♥
Ska verkligen se till att skaffa en sådan på direkten när jag fått lite pengar.. Hur jag nu ska få det!? ;)
 
 
Åhh ge mig nu.. Dör så fin! ♥
Ni hittar den på http://www.kyssjohanna.se/dreamweaver-bag-fran-spell-i-vintage-brun-p-5278.aspx
 
Kram Moah :*

Jäkla blogg.se @@@@@@

Skrev ett inlägg förut, men det publicerades inte.. Skriver ett försök på likadant sen! :)
 
Ivartfall red jag Tibbie och Diddi imorse, dom va jättefina! :) 
 

Utkast: Sep. 11, 2012

I bilen påväg hem. Sen ska jag ridatibbie lite snabbt. Diddi red jag imorse som jag glömt att säga men hon va jättefin!! <3 tibbie ska bara gå lite lätt som en mjukstart för veckan! :) sen göra egen pizza och sen sängen. Imorgon väntar förhoppningsvis skolan! :D puss :**

Några saker som ni kanske inte visste om Tibbie:

  • En dag gick hon på transporten själv. Det va efter en tävling(i Dingle faktiskt), då gick hon på den själv men vi skulle dock fixa en grej innan, haha!
  • Dom som har vart hemma hos mig och sen sett henne på tävling(på banan), tror inte att det är samma häst.(i stallet är hon lugn och så, på banan kan hon va helt galen!)
  • Hon bruka(de)r smita, och ibland gick hon in i stallet och åt krafftfoder. Men kolik har hon aldrig fått..
  • Jag tror att hon kan få vårkänslor, höstkänslor och sånt. För när det ändras årstid kan hon bli helt galen!
  • Hon får ett jäääääkla humör när hon brunstar. & när hon fäller.. Då är hon inte rolig! Och det gör hon nu! :oo
  • Hon står blixtstilla när man rakar henne. Dock så kan hon skrapa lite(med hoven) när hon tycker det blir långtråkigt att bara stå stilla.
  • Hon tror nog att hon e en smäcker, högrest arab ibland.
  • Hon står typ alltid stilla när dom delar ut priser på ärevarven, sen när man ska rida eller rider ärevarvet kan hon bli gaaaleeen!! x'D
  • Hon hoppar bättre utan benskydd och huva!
  • Hon vet att hon e bäst! (yy)

Nu kommer inte jag på mer! ;o
Puss moah :**
 



 

Tibbie

Detta inlägget kan bli ett av dom känsligaste inläggen som jag skriver. 
 
Tibbie. Min kära, underbara, fina, coola, grymma, bästa Tibbie. Att hon och jag en dag ska skiljas vet ju alla. På ett eller annat sätt. Det är dock inget som jag tänker på så ofta. Jag njuter så mycket jag kan med denna ponnyn. Både dom dagarnasom det går skit finns hon alltid och gör mig glad på ett eller flera sätt! ♥
 
Men ivartfall. Tibbie och jag kommer ju en dag skiljas från varandra. Den dagen kommer bli den jobbigaste dagen i mitt liv!
''Planen'' med Tibbie är att jag ska rida henne hela nästa år ut, om jag inte blir förlång eller tung men det får tiden avgöra. Sen ska hon lånas ut ett år(ungefär), efter det kommer hon till oss och ska då betäckas och få föl. Sen efter det kan hon då antagligen säljas.
 
Tibbie är det finaste jag någonsin kan få. Hon har allt den ponnyn. Bara du från första dagen kommer överrens med henne, så är ni kompisar livet ut.
 
Tibbie är en den snällaste ponnyn man kan ha att göra med! Inte kan man tro att hon är tävlingsponny när man håller på med henne i stallet osvosv.
Att hon lika gärna rids ut som att tävla en maxad msv bana på 1m.
Men, nu säger jag inte att hon är lätt att rida. För det är hon inte. Långt ifrån svår. Att hitta knapparna på henne tar sin tid. Efter ca 1&ett halvt år, har jag hittat dom. Att när hon börjar studsa(som hon knappt gör nu) är blixtsnabb och gör ''den saken''. När hon höll på med huvudet gjorde jag ''den saken''. Att jag hittat alla knapparna kan ni fetglömma. Att alltid måste kolla över hindrena och Tibbie taxerar själv är svårt. Men att hitta perfekta avstånd är hon bäst på, och svänga & gasa får vi ju inte glömma.. ♥
 
Tibbie är den finaste ponnyn som finns på denna jord! Ängeln från ovan är hon! Hon är min prinsessa, och vare sig vi ses varje dag eller vart-femte år. Ska du veta Tibbie. Att jag älskar dig av hela mitt hjärta och lämnar dig aldrig. Jag står vid din sidan tills du tillslut inte orkar mer
 

Och ni ska veta, att dagen då hon antagligen ska säljas, ska jag ha första tjing på henne om hon därefter säljs! ♥
 
 
 


 

 

 
Att våran ''karriär'' bara har börjat, kan ni ge er på. Tibbie kommer gå dom allra högsta klasserna en dag. Med mig eller någon annan, men jag vet att hon kommer gå det högsta!
 

Min fina, knasiga, charmiga, söta Prima Donna~Tibbie! ♥
 
 
Nu kan jag inte skriva mer. Dränker snart datan i tårar. Har inte kunnat få ut mer i ord om denna fantastiska ponny. Så detta får räcka! ♥
 
Tibbie, jag älskar dig! ♥

Några saker denna höst&vinter:

Några saker som jag ser fram emot denna höst&vinter!! :D
(det kan ju docl bli lite rörigt men aja! ;)
 
~Höstlovet, det kommer antgligen spenderas med massa kompisar! <3
 
~Inomhus SM i Borås! Ska ju ha två, kanske tre ponnysar(isf diddi i "omkring. klasserna! :)<3
 
~Massa härliga inomhus tävlingar! Dock inte lika roligt att träna för som och frysa tårna av sig! ;)
 
~All HÄÄÄRLIG snö!! Älska snön! <33
~Julafton, masaa julklappar, granen. Men det bästa av allt enligt mig är att komma in och dricka ett stort glas med varm oboy.. Och såklart får vi inte missa Kalle Anka! <3
 
~Min födelsdag! :D

Godmorsning(korsning) ;)

Sitter(okej, inte riktigt sitter. Men ligger) livrädd över en geting som är i fönstret.. :oo Jag ska INTE till skolan idag.. Riktig förkylning har jag dratt på mig! -.- jag som hade roliga planer idag.. :( Men ivartfall, stannar hemma idag så att jag blir frisk snabbt!! :) Ivartfall ska ändå två hästar ridas. Det får jag tåla!! ;) Ska skriva ett inlägg om tibbie sen, om hennes "framtid" ;) Hörs sen! :**

Mycket bättre nu!! :D

Direkt när jag klm hem kändes det bättre.. Nu ligger jag i sängen och lyssnar på mina favoritkillar-One Direction! <3 Imorgon ska jag ju då, åhh fyfaan, det satte sig precis en fluga rakt på min näsa?!?!?! Men ivartfall.. Imon ska jag FÖRHOPPNINGSVIS till skolan.. Det blir dock INGEN gympa för mig! Sen ska jag med en kompis och rida hennes häst. Sen hem och rida mina fina tjejer! <3 Men nu måste jag försöka sova! Hörs imorgon.. Nu får ni hålla tummarna att jag blir bra tills imon!! ;) :*

jag orkar inte idag..

helt slut.. kommer nog åka på en rejel forkylning(sitter vid norsk data derfor jag skriver soher).. men ivartfall, imon ska hestarna enda ridas.. men hors kanske sen, for se!

Huvedvärk och ont i halsen.. Välkommen förkylningen, välkommen!

Aa som ni ser rubriken, har haft det sen halva skoldan typ.. Asont verkligen! :(
Ivartfall.. Skolfotot tror jag gick bra!! :)

Orkar helt ärligt inte skriva för min huvudvärk och halsvärk eller va fasiken det heter.. Får se om jag kan gå till skolan imon.. Åhh, jag som hade planer! :( livet suger hårt när man håller på att bli sjuk! :(

Puss moah :**


Heej!! :)

Nu har jag haft en liten "bloggpaus", har bara chillat med Goa vänner som jag får krafft ifrån., och lite extra skratt-muskler.. ;) idag har vi skolfoto. Jag har tvättat håret och torkat det. Sen får jag se om jag plattar det då det blev jädrigt snyggt och platt ändå! xd aja.. Idag ska nog alla hästarna gå, comet ska ju dock bara promeneras men sak samma!! ;) men nu måste jag dra ner och äta och sånt, hörs sen i bilen. Puss ;** btw, ni har vart GRYMMA på att kommentera, KUL att komma tillbaka med dom kommentarerna!! <3

Regn..

Skolan isag var chill.. Ska gå ut och rida nu för har gjort en sak innan.. Imon kompis och lite så.. :)
Hörs sen istället, puss! :**

Skolan

Skolan va chill idag. Vet inte vwm som ska hämta mig så har inte kommit härifrån än. :oo
Fick en fråga om jag kunde göra en videoblogg snart, och vi får la se. Haha, jodå, det kommer när jag vill!! ;)

Mer uppdatering sen! :D


Hejanhoppsan, nu ska det bli uppdatering!! ;)

Okej, nu ska bloggen verkligen igång! Dessa dagarna när jag bloggat har jag baratagit ledigt.. Men jag kan börja med gårdagen.. ;) Först i skolan så var det ganska chill. Eller aa, väldigt chill. Vi hade vikarie, så istället för att vi läste ur ett häfte om kroppen och muskler så gjorde vi hänga gubbe. Sen hem, kollade på en Wallander film, den va ganska bra men något otroligt konstig. Sen gick jag ut och red, först Diddi. Hon har ALDRIG varit såhär fin. Bästa ridpasset jag ridit på henne någonsin! Tränade mycket att få ner huvudet och formen i avsaktningarna. Det blev lite bättre!! Tibbie och jag var "Typical b-ponny ekipage" igår. Tibbie va på RIKTIGT BUShumör, och tur då att hon inte har världens seriösaste ryttare. Vi studsade och sen släppte jag henne och vi rejsade, men hon blev aldrig trött :ooo. Idag får jag se hur jag gör! ;) Mamma ska jobba så får se om jag åker hem eller gör nått annat! :) Men hörs sen, idag tror jag det är kort dag i skolan om jag inte tänker helt fel!! (y) Puss moah :** btw, ni har blivit bättre på tt kommentera:thumbup och ni verkar gilla mina åsiktsinlägg.. Det blir mer sådana.. Kram!

SM kval 1 Moah

Moah Eckerlöv


SM kval 1 Moah

Moah Eckerlöv


SM kval 1 Moah

Moah Eckerlöv


Bockningar och sidflyg.. ;)

Hej! Har vart vaken en stund men nu håller jag på att bli trött igen så ska försöka somna om en stund efter jag bloggat.. :) Idag ska alla skrittas, Comet KANSKE får gå en snutt nere på ängen, fär se. Igår skrittade jag ut han barbacka, så skulle vi gå förbi ett par stolar som han va rädd för, sen började han trava och sen började han bocka.. Men jag satt kvar, haha!! Jag kan säga att jag flög lite men det va kul! xd Sen blev han rädd för en katt i gräset som vi inte va beredda på och då flöööög han åt sidan.. Men e man bäst på att sitta kvar så e man.. Haha nejdå, bara skoja! ;) Ska skriva lite om dingle som tävlingsplsts, veckoschema och lite sånt idag! :) Men aa.. Tycker faktiskt att ni kan bli lite bättre på att kommentera.. :oo Puss moah :**

Dagens resultat:

Hästarna har skött sig BÄST idag!! <3 Diddi hoppade en LB idag och Tibbie LA, Msv! Diddi LB: hon kändes väldigt fin, dock var jag lite ofokuserad på banan. Men hon va fin och det blev lite av&på men en BRA runda.. Vi kom 4:a! :* :) <3 Tibbie LA: hon va jättefin, red på lite fick bra svängar, dock ingen placering men en RIKTIGT bra runda! <3 Tibbie Msv: hon va fin denna rundan med, var felfri hela vägen till omhoppningen. Sen rog jag en försnäv sväng och hon sprang förbi, men hon va väldigt fin! Men det bästa av allt var nog att Tibbie inte har vart när NÅGON bom på HELA dagen, och vi har kommit rätt på ALLA hinder på hela dagen.. Jag har dom bästa hästarna... LÄTT! <3333

RSS 2.0